Skip to main content

Lacroix Environment

Dataloggers är speciellt designade för vattennätverk och är kompatibla med alla instrument som används i dessa.

  • Funktionsdugliga i ca. 10 år pga. högkapacitets litiumbatteri
  • Utrustad med en högpresterande 2G/3G-antenn
  • Vattentäta, robusta och enkla att installera
  • Användbara både inom vatten- och avloppsnätverk

Datainsamling och kommunikation med vattenledningsnät

Det finns väldigt många användningsområden för Dataloggers beroende på vad för behov man har. De ger fjärravläsning av vatten- och flödesmätare och är mycket enkla att installera samt lätta att använda med en IoT-plattform. Dataloggers kan kommunicera med alla kommersiellt tillgängliga SCADA-system och med de stora tredjepartsapplikationerna för vattenoperatörer. De går även utmärkt att använda i kombination med Aquavisio för att få total kontroll över sitt vattenledningsnätverk.

Dataloggers kan vidare användas för kopplingar mellan två kommuner för distribution av dricksvatten och för att övervaka mängden vatten som skickas mellan de två näten. Med Dataloggers kan man även övervaka den dagliga förbrukningen hos ”storkonsumenter” såsom industriföretag, resorter, sjukhus etc. Vid eventuella oregelbundenheter i vattenförbrukningen kan en larmfunktion varna operatören såväl som kunden om förändringar i förbrukad volym. En datalogger kan också användas för att hjälpa till med fakturering av kunder.

Det finns väldigt många användningsområden för Dataloggers beroende på vad för behov man har.

Med Dataloggers får man

  • Specifikt kommunikationsprotokoll som garanterar datatillgänglighet
  • Förenklat datautnyttjande via IoT-plattform
  • Kommunikation och justering på plats via Bluetooth-länk
  • Automatisk mottagningstestning för bästa 2G/3G-operatör
  • Tillgång till SIM-kort och batteri på plats
  • 3 års tillverkargaranti

Dataloggers tar itu med de dagliga utmaningarna som vattenverk och operatörer står inför. En Datalogger är skräddarsydd för utplacering i underjordiska brunnar som är utsatta för nedsänkning och svåra miljöförhållanden. De kan t.ex. varna vid upptäckt av föroreningar i nätet, för överskridande av trycktröskel, larma när rör går sönder, samt övervaka vattenkvalitetsparametrar som pH, klor, ledningsförmåga, etc.

Dataloggers kan användas för mätning och övervakning av 2 tryckpunkter, detektera konsumtionsavvikelser, beräkna medel-, max- och nattflöden, plus automatisk läckagedetektering och även förbättra nätverkseffektiviteten genom prestandaövervakning. Användningsområdena för Dataloggers är som sagt många och allt handlar i slutändan av vad för behov man har och vad man vill uppnå. Men oavsett vad det är så kan våra Dataloggers förmodligen hjälpa till att nå dit. Ta gärna kontakt med oss redan idag för att få hjälp att hitta en lösning till just era behov.

Ta första steget:

Effektivisera ert ledningsnät

Vill du veta mer om våra produkter eller boka ett möte?